Massasje

TUINAMASSASJE (kinesisk fysioterapi) er utsprunget fra en ca 5000 år gammel kinesisk tradisjon for behandling av muskelsmerter. TUI betyr å gli framover, NA er det kinesiske ordet for gripe, klemme, løfte. Dette formen for massasje brukes overalt i Kina, "alle" vet hva det er og de fleste kan grunngrepene. Ofte kommer den enkelte kineser i kontakt med behandlingsformen som barn, ca 1 år gammel. Massasjen brukes for å holde seg frisk, men er spesielt viktig som en behandlingsform.

Det er en god, frigjørende massasje med faste grep og press på triggerpunktene, i tillegg til at utøveren bruker akupressur, det vil si trykk på kjente akupunkturpunkter. I dette systemet er det 630 punkter på kroppen. Litt å ta av!

Massasjen utføres liggende eller sittende, klienten kan velge å beholde klærne på eller være naken og få en deilig oljemassasje i kombinasjon med akupressur.

TUINA er spesielt effektiv mot stress og stresshodepine, migrene, smerter i nakke/ skulder/ øvre del av ryggen, isjias, lumbago, generelle muskelsmerter i kroppen, smertelindring ved fibromyalgi.

MOXA er små urtesigarer som er montert på en selvklebende, rund porselenssokkel med hull i midten. Denne plasseres på et aktuelt akupunkturpunkt og tennes på. Varmen og røyken som utvikles har en gunstig effekt på lidelsen som behandles. Flott for deg som er redd for nåler J

GUA SHA er en meget spesiell del av Tuina. Klienten behandles ved at man først smøres med en passende olje på muskelen som skal stimuleres. Deretter skrapes huden med en oksehornskrape. Dette høres brutalt ut, men det er bare deilig! Etterhvert som huden stimuleres vil blodet bli "tvunget" opp i overhuden og blodomløpet settes i gang på en effektiv måte. Dette tydeliggjøres ved små bloduttredelser der det er blokkeringer i energiflyten. Utøveren vil derfor se hvor mer behandlig er nødvendig og kan følge opp med akupressur eller moxa. Dermed vil behandlingen bli eksakt og nøyaktig.

MAGNETKOPPING: Koppene har en sølvspiss med med magnet i senter. Koppen plasseres på huden slik at spissen på magneten treffer akupunkturpunktet som tilhører området som skal behandles. I kinesisk filosofi har ikke akupunkturpunktene en logisk plassering i forhold til smertepunktene. Det betyr at du godt kan få en kopp plassert på armen eller foten hvis du har vondt i nakken.

KINESISK FOTMASSASJE er en deilig opplevelse. Du setter deg med føttene i et urtebad med roseblader, og mens vannet bløtgjør føttene dine og urtene får virke, får du en avslappende massasje over nakke, skuldre, rygg og armer. Deretter legger du deg ned og får en helt spesiell massasje over hele foten, mellom tærne, over anklene og helt opp til rett over kneet. Massasje er betegnet som en form for velværemassasje, men den har en behandlende effekt i forhold til at alle meridianene blir berørt. Den er blant annet svært effektiv mot ødemer i bena.

TERAPEUTISK BERØRING gis både som hands-on-healing og fjernhealing. Healing er en meget effektiv behandlingsform overfor psyko-somatiske lidelser, det vil si der mangelen på psykisk velvære fører til for eksempel stiv nakke, vonde hofter og rygg mm. Behandlingen forgår på den måten at utøveren enten legger hendene på forskjellige steder på kroppen til klienten eller holder dem over klienten . Utøveren vil kunne kjenne blokkeringer eller energiforandringene hos klienten og dermed skape balanse i energibanene hos den som blir behandlet.